ah ah ah ah stayin alive

Basic training
Afgelopen week stond in het teken van certificaten halen.
Papieren om aan boord te mogen werken en te weten wat te doen in een noodgeval.
Het leven aan boord is anders, zo wordt me verteld en veel hangt af van goed teamwork en oefenen van noodsituaties.

Als je huis in de brand staat ren je naar buiten.
Op een schip kan dat ook maar dan moet je wel zwemmen. Ook geen probleem maar als het stormt, beland je niet zoals filmsterren op een bounty eiland maar onderkoel je gewoon en word je vissenvoer.

Zo is alles aan boord complexer, geen ANWB bij motorpech en geen ambulance bij een hartaanval.
We volgden dus een week opleiding tot superheld (altijd al gewild) Verpleegkundige, Brandweerman, Reddingbrigadier.

Pittige week
Niet zozeer door de activiteiten die veelal gelijk waren aan die van defensie maar doordat ik nu voelde wat voor keus ik had gemaakt. Alle maanden hiervoor was mijn koers heel duidelijk maar nu werd er ineens een zwiep aan mijn roer gegeven en voelde al dat toetsen maken ineens weer als een voorbode voor een organisatie waar alles omkleeft is van regelgeving die ik juist voor een deel ontvlucht ben.

Bee Gees
Een tip bij reanimatie is het liedje “ah ah ah ah stayin alive” in je hoofd zingen voor het ritme van compressies geven. Tijdens de On Boarding, waar iedereen aan meedoet die voor langere tijd aan boord gaat werd ik gereanimeerd, Nu ga ik mijzelf toetsen aan mijn integriteit en relatie bouwen met mede mensen de komende 4 weken, en ik heb het ritme te pakken.

Bedankt
Iedereen bedankt voor ons afscheid in Nederland en de lieve berichten die we ontvangen hier in Texas. Het doet ons erg goed om ons verbonden te blijven voelen met Jullie.

Terug naar de Website

Laat een Bericht achter


Also published on Medium.