Voorbereidingen #2

Prrrik prik prik
Als ik aan de kinderen zou vragen wat het aller vervelendst was in de afgelopen maand, dan was dat ongetwijfeld het vaccineren.
We krijgen allemaal een hele rits aan vaccins. Dit gebeurt aan huis.

Hoezo lachen?
De aanbieder toont op hun site een foto van twee lief glimlachende kindjes die naast elkaar op de bank zitten terwijl ze het vaccin toegediend krijgen. Nou, in huize Van den Noort was daar geen sprake van. Voor de eerste serie hadden we ze alle drie om 20:00 uur uit bed gehaald en hen op de bank gezet om wakker te worden. ‘Dan kunnen ze mooi even meekijken bij mama’, dachten we.

Onhandige strategie
Een héél onhandige strategie. Het resultaat was brullende kinderen die zich al worstelend op de grond probeerden te werpen. Niks niet glimlachen.

Gevreesde mevrouw
Op de tweede serie probeerde ik ze beter voor te bereiden. Deze was ’s middags. De bel ging. Yeva keek verschrikt op, Rane stormde naar boven om onder haar dekens weg te kruipen. Het was de buurvrouw. Ze kwam vragen of ik in het radioprogramma ‘De Schatkist’ wilde komen praten. Een uur later ging de bel weer en daar was de Gevreesde Mevrouw. Espe’s reactie op de tweede vaccinatieronde was zó aandoenlijk. Met haar grote kijkers keek ze toe en iedere keer als iemand geprikt werd, begon ze te huilen. De schat.

Volgende week krijgen de kinderen de laatste vaccins. Prrrrik prik prik prik prik!

En verder?
Verdere voorbereidingen bestaan uit het ontwikkelen van deze site, de missie onder de aandacht brengen door radio- en kranteninterviews. We vertellen erover op school, de zondagsschool/gemeente en op ons werk. De artikelen in het Ons Eiland en de PZC hebben al leuke reacties en nieuwe sponsors opgeleverd. Uit onverwachte hoek zijn er mensen die het werk willen steunen. Daar zijn we heel blij mee. We zetten nog meer sponsoracties op touw en benaderen hiervoor ook bedrijven uit Zierikzee.

Op dit moment loopt er een actie Kunst-, snuisterijen- en koekjesverkoop in boekwinkel Jona te Zierikzee.
Neem gerust een kijkje!

Dag baan
En de teerling is geworpen, oftewel de kogel is door de kerk: Gerrit heeft definitief ontslag genomen.
Eén van de honderd regels op de to-do checklist. Maar wel één waarbij je ineens alle zekerheden ziet wegvallen en het vertrouwen op onze keuzes nu dus echt is begonnen.

In het volgende blogbericht stellen we het Thuisfront team voor.

Terug naar de Website

Laat een Bericht achter


Also published on Medium.

  • christiene de rooij
  • maart 5, 2017

  Heel veel succes. Op het Ostrea is het rustiger hoor!! Wij willen graag jullie reis volgen.

  • Mariela & Leon Kloet
  • maart 3, 2017

  Tof. Veel succes!!!

  • Henk
  • maart 2, 2017

  Mooi verhaal!

  • Ellievanes
  • maart 1, 2017

  Het is wel zielig al die prikken maar het is wel nodig en heel belangrijk sterkte en succes

Comments are closed.