Meer dan ooit

Aan het verblijf in Senegal kwam plotseling een eind. Toen alle operaties werden stopgezet en de Africa Mercy niet langer in Senegal kon blijven, zijn we als gezin teruggekeerd naar Nederland. De mensen en het werk waaraan we ons met zoveel liefde toewijden, moesten we achterlaten.

Veel van de vrijwiligers die aan boord werkten, zijn direct in hun thuisland aan het werk gegaan in ziekenhuizen. Het schip kwam in Tenerife te liggen waar het voor onderhoud verblijft.

Wij zijn inmiddels al even in Nederland. Het leven aan boord lijkt soms surreëel. Vreemd hoe snel dingen kunnen veranderen in zo’n korte tijd. Wat onveranderd is, is onze liefde voor de missie en het verlangen om terug te keren. Dat laatste is uitgesteld tot het weer veilig is.

ons gezin

De wereld heeft meer dan ooit hoop en heling nodig

Ook al zijn we nog niet daadwerkelijk in Afrika, we zetten ons nog steeds op verschillende manieren in om duurzame groei tot veilige chirurgische zorg beschikbaar te maken. Voor de 5 biljoen mensen die daar nu geen toegang toe hebben, mensen zoals u en ik. Een prachtige uitdaging.

Mercy Ships reactie op het coronavirus

De betrokkenheid met lokale partners heeft nieuwe vormen aangenomen. De belangrijkste onderdelen van het trainingsprogramma voor medisch professionals zijn online voortgezet.

Een fantastisch voorbeeld van duurzame ontwikkeling is dit; Mercy Ships hielp de tandheelkundige school in Guinee om hun tandartspraktijk in reactie op COVID-19 zo aan te passen, dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor zowel de patiënten als de studenten. Uniek! De praktijkervaring die studenten hier kunnen opdoen was voorheen niet mogelijk binnen hun opleiding.

Praktijkgedeelte tandheelkunde Gamal university te Guinee

Hoe ons leven er uit ziet

De kinderen gaan naar de basisschool school in het dorp waar we wonen. Wij werken beiden vanuit huis voor de organisatie, lang leve de techniek! Gertjan gaat binnenkort terug naar het schip om een tijdje aan boord te werken, de rest van ons gezin blijft nog in Nederland.

We zijn verwachtingsvol over de toekomst, we zijn gerust te weten dat onze Maker deze in Zijn hand heeft.


Also published on Medium.