Kinderen aan boord

Misschien denk je wel eens; wat doen kinderen aan boord? En kunnen ze wel spelen?

Nou, zeker wel hoor. Ze hebben speelgoed, vriendjes en vriendinnetjes en er is genoeg te doen.

duplo huis gebouwd

De kinderen zitten op zwemles. Ze krijgen dat in het zwembad bovenop het schip. Er is karate les en zondagsschool aan boord. Ik bak nog steeds heel graag en de kinderen houden ervan om daarbij te helpen (vooral het proeven en opeten:)

als een vis in het water
kneden, rijzen en smeren maar

In de gangen maken ze met dekens graag hutten en vandaag hebben ze een hut gemaakt van een hele grote doos met de buurkinderen, met een deur, ramen, en zelfs een schoorsteen.

Er zijn verjaardagsfeestjes, filmavonden, schommels, fietsen en steppen. Op het bovendek waar ze rondjes kunnen crossen op fietsen, skateboarden of skeeleren, staat ook een speelplein met een klimtoren, kabelbaan en een wip. En een draaimolen waar je super-duizelig in wordt.

klimtoren, draaimolen, kabelbaan… spelen maar
Jarige job.. hoera!

Sinds een tijdje gaan de meisjes en ik iedere woensdag na schooltijd, met een taxi naar het Frans Cultureel centrum. Daar is een bibliotheek met Franse boekjes en een zaal waar de muziekles is. We leren liedjes en ritmes kennen, horen en spelen op muziekinstrumenten en we bewegen op muziek. Wel allemaal in het Frans! We doen dit samen met een groep van ongeveer 10 andere kinderen uit Guinee en andere Franssprekende landen. In het weekend gaan we ook wel eens van het schip af om wat te doen. Daar schrijf ik een andere keer over.

Eén groot feest dus voor kinderen aan boord?

Nou.. Een heel groot deel van de week zitten ze gewoon op school. Van maandag tot en met vrijdag vanaf 8 uur tot kwart over 3. Geen vrije woensdagmiddag of vrijdagmiddag.. Dat is best lang en veel hoor. De school is aan boord, super dichtbij. Gewoon een paar stappen bij ons huis vandaan. Er is een heel groot lokaal en acht kleinere lokalen.

Y.eva: Ik speel heel vaak met mijn lego, bijna elke dag. Wacht maar tot je me boven bed ziet. Ik vind het zo leuk omdat je er alles van kan maken. Het liefst maak ik nieuwe dingen, en dan verzinnen wat het is. Zoals een eenwieler met een schep op de voorkant.

Maar nu heb ik heel veel LEGO poppetjes in elkaar gezet en in de letterbak gedaan. In de nieuwsbrief (voorjaar 2019) staat een prijsvraag voor de kinderen. Je moet goed kunnen kijken en tellen…

Hier komt ie; Hoeveel LEGO POPPETJES staan er in en op de letterbak?

hmmm… even denken.. hoeveel heb ik er ook al weer ingedaan?
Tellen maar!

Een tip voor de kleintjes: de papegaai, krokodil, slang en de paarden (en natuurlijk de motor) zijn geen poppetjes.

Stuur een mailtje naar info@vijfaanboord.nl met het antwoord, je naam, leeftijd en adres. Wie het goed heeft, krijgt iets met de post opgestuurd.


Also published on Medium.