Ons tweede jaar aan boord

We zijn gearriveerd in Guinee!

Guinee is omringd door Guinee-Bissau, Senegal, Sierra Leone, Liberia, Ivoorkust en Mali. Hé waar heb ik die laatste eerder gehoord?

Het varen naar Guinee was echt de moeite waard. De meest rustige vaart tot nu toe. We zagen vliegende vissen, schildpadden, groepen grienden en veel dolfijnen.

De grote screeningsdag

Een kleine 5 km van het schip vandaan verwachten we komende maandag duizenden mensen die gezien willen worden door een arts. De mensen die mogelijk in aanmerking komen voor een operatie, worden vervolgens uitgenodigd voor vervolgonderzoek.

Screeningslocatie

Verderop in het jaar volgen nog vier andere screenings-dagen. Mensen zijn soms bereid om het laatste wat ze hebben te verkopen om de reis naar het schip te kunnen betalen om gezien te worden door een arts. Soms is zo’n reis voor niks. Door op meerdere plekken vooronderzoeken te doen, geven we meer mensen verspreid over het hele land een kans om te komen. Gertjan is coordinator van deze screenings-dagen. Zijn verblijf in Guinee deze zomer om al zoveel mogelijk dingen te regelen was leuk en heel zinvol.

Gertjan in Guinee met het team die alle screenings locaties bezocht

Einde vakantie

Na 2 maanden vakantie begon de school weer, tijdens het varen! Ook Rane gaat nu hele dagen maandag tot en met vrijdag- van 8.00 tot 15.20. Dat zijn serieuze dagen toch?! Espe doet het wat rustiger aan en begint volgende week drie ochtenden per week in de peutergroep, geleid door moeders.

Irma krijgt één ochtend in de week een groepje peuters onder haar hoede, op een andere ochtend werkt ze in de ruilwinkel aan boord en in de overige tijd wil ze straks patiënten bezoeken, rondleidingen geven over het schip en Nederlandse les geven aan Yeva en Rane. Onze hut wordt steeds knusser, met een vloerkleed en al, we kochten plantjes in Las Palmas en uit Nederland namen we stekjes mee. We hebben al 23 verschillende plantjes in ons hutje!

Ons tweede jaar aan boord

We kijken echt heel erg uit naar deze nieuwe periode. Na verschillende briefings over het land, over de cultuur, de historie, godsdienst en de bevolkingsgroepen die hier leven, zijn we nog enthousiaster over ons verblijf hier. Het is bijzonder dat we hier zijn, nu, in deze periode aan boord van de Africa Mercy, in Guinee.


Also published on Medium.